Maszynka do formowania falafeli - bliskowschodnich, smażonych kotlecików z ciecierzycy.
Dzięki korzystaniu z maszynki smażenie falafeli przebiega szybciej i nie ma możliwości poparzenia się gorącym olejem, a kotleciki wychodzą równe i mają jednakowy kształt.
Urządzenie jest wykonane z metalu, co sprawie, że jest solidne, lekkie, poręczne i łatwe do czyszczenia.
W komplecie znajduje się mała, plastikowa łopatka, która służy do nakładania masy.
Jak korzystać z maszynki?
Naciągnij sprężynę za pomocą wystającej ruchomej części maszynki.
Przygotowaną masę z ciecierzycy nabierz dołączoną łopatką i wciśnij do maszynki.
Wyrównaj masę i zwolnij sprężynę by wrzucić falafel do frytownicy lub na patelnie.
Gotowe!
Maszynkę można wykorzystać też do przygotowania klopsików oraz innych roślinnych kotlecików np. z bobu czy soczewicy.
Wymiary produktu:
Wyprodukowano w Syrii