Herbata korzenna to niezwykle aromatyczne połączenie cynamonu, imbiru, goździków, kardamonu, ziaren czarnego pieprzu oraz anyżu.
Dzięki korzennej mieszance można stworzyć rozgrzewający napój, idealny na zimowe wieczory.
Mieszankę korzenną można wykorzystać także do przyrządzenia indyjskiej Chai Masala.
Do metalowego kubka wsyp 1 łyżeczkę czarnej indyjskiej herbaty liściastej i dodaj 1 łyżeczkę mieszanki korzennej. Wszystko zalej 1 szklanką wrzątku i zagotuj. Dodaj 1 łyżeczkę brązowego cukru i pół szklanki mleka, ponownie zagotuj.
Herbatę korzenną można z powodzeniem zmielić i używać do wszelkiego rodzaju ciast lub pierniczków.
Przyprawy Sindibad zamknięte w szczelnych opakowaniach zachowują to co najcenniejsze - niesamowity aromat i walory smakowe.
Każda saszetka to gwarancja świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu.
Przyprawy Sindibad dopełnią smaku i wzbogacą wszelakie dania, przetwory oraz napoje.