Coś dla miłośników ostrych sosów i nie tylko!
Pasta Naga Jolokia pasuje idealnie do każdego rodzaju mięsa i ryb - zarówno smażonych, pieczonych, jak i grillowanych oraz do zup, gulaszów, makaronów, kaszy kuskus, kanapek i jajek w przeróżnej postaci.
Pasta dodana do puree ze świeżych pomidorów wspaniale sprawdzi się jako dip do kebabów, pizzy i innych słonych przekąsek. Pasta Naga Jolokia w połączeniu z jogurtem naturalnym jest doskonałą marynatą do mięsa wieprzowego i drobiu. Bardzo często dodawana jest do przekąsek - przykładem może być bagietka polewana oliwą dla złagodzenia smaku.
Składniki: papryka Naga Jolokia (95%), sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu i pirosiarczyn sodu, kwas cytrynowy
Waga: 40 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Nasze pasty zaskakują swoim wszechstronnym zastosowaniem - już nawet niewielka ilość nada wyrazistości i głębi każdej potrawie.
Świetnie sprawdzą się jako dodatek do przeróżnych sosów, ryb, sałatek, rozgrzewających zup i gulaszów, wzbogacą także smak mięsnych marynat czy hummusu.
W połączeniu z majonezem lub jogurtem,ziołami i świeżo startym czosnkiem stworzą pyszny, pikantny sos do hamburgerów, wrapów oraz zapiekanek.
Ostrość pasty można zmniejszyć dodając do niej dobrej jakości oliwy z oliwek - im więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.