Jak używać czarnuszki?
✔️ posyp kawałki dojrzałych pomidorów zamiast czarnego pieprzu.
✔️ połącz z solą i ziołami by stworzyć suchą marynatę do pieczonego kurczaka lub warzyw.
✔️ dodaj nasiona do swojego ulubionego przepisu na chleb lub indyjskiego naan.
✔️ zastąp nią kminek lub kmin rzymski w tradycyjnych przepisach.
✔️ posyp warzywne pasty, dipy i sosy jogurtowe.
✔️ wzbogać jej smakiem zupy krem oraz indyjskie curry.
Składniki: 100% nasiona czarnuszki
Waga: 170 g
Kraj pochodzenia: Indie
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
W naszej ofercie dostępne są również inne pojemności tej przyprawy:
✔️ 50 g
✔️ 300 g
✔️ 600 g
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.