Jagody goji to źródło przeciwutleniaczy, witaminy C, minerałów, aminokwasów, karotenoidów i polisacharydów. Spożywanie jagód goji przynosi wiele korzyści - od zwalczania wolnych rodników po zwiększanie produkcji kolagenu.
Nic dziwnego, że kobiety w Chinach dodają je do herbaty od ponad 4000 lat. Hrabstwo Zhongning, położone w regionie Ningxia Hui w północnych Chinach, jest uważane za światową stolicę jagód goji - są tam uprawiane i spożywane codziennie.
W Zhongning mieszka aż16 razy więcej osób w wieku powyżej 100 lat niż w pozostałej części kraju.
Suszone jagody goji mogą być spożywane jako przekąska - mają lekko słodki smak z ziołowym posmakiem. Inną opcją jest dodanie ich do porannego smoothie, musli, płatków śniadaniowych, a nawet wypieków).
Jagody goji można również zaparzyć - wystarczy dodać garść do szklanki gorącej lub zimnej wody i pozostawić na około 10 minut
Do czego używać jagody Goji?
✔️ jedz kilkanaście jagód dziennie dla zdrowia. Zalecana dzienna porcja to około 5-12 g.
✔️ wykorzystaj do zaparzenia herbaty - dodaj garść jagód goji do liści herbaty i pozostaw na około 10 minut.
✔️ namoczone jagody goji dodaj je do ulubionego smoothie.
✔️ dodaj garść suszonych jagód do ulubionych płatków śniadaniowych.
✔️ wykorzystaj w słodkich wypiekach zamiast rodzynek.
✔️ dodawaj do domowej roboty batonów z różnych superfoods.
✔️ używaj do dań kuchni azjatyckiej np. zup i potrawek. Jagody goji są powszechnie stosowane w Chinach od tysięcy lat.
Skład: 100% naturalne jagody goji
Waga: 140 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy, selera, pszenicy (gluten), orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
Nasze pojemniki posiadają różne pojemność, są odpowiednio wyprofilowane w celu łatwiejszego chwytania słoika. Dodatkowo posiadają specjalną nakrętkę FlapperCap, dzięki której można z łatwością dozować odpowiednie ilości przypraw bez odkręcania pojemnika. Membrana znajdująca się w nakrętce sprawia, że produkty Sindibad są szczelnie zamknięte, zachowują swoje walory smakowe i zapachowe.