350-500 tys
Piekielnie ostra pasta powstała z połączenia różnych odmian papryczek Habanero.
Składniki: mix papryczek habanero 95% (habanero czerwone, habanero pomarańczowe, habanero brązowe, naga viper), sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu, pirosiarczyn sodu, kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze (w 100g):
Po otwarciu pastę Habanero należy przechowywać w lodówce.
Nasze pasty zaskakują swoim wszechstronnym zastosowaniem - już nawet niewielka ilość nada wyrazistości i głębi każdej potrawie.
Świetnie sprawdzą się jako dodatek do przeróżnych sosów, ryb, sałatek, rozgrzewających zup i gulaszów, wzbogacą także smak mięsnych marynat czy hummusu.
W połączeniu z majonezem lub jogurtem, ziołami i świeżo startym czosnkiem stworzą pyszny, pikantny sos do hamburgerów, wrapów oraz zapiekanek.
Ostrość pasty Habanero można zmniejszyć dodając do niej dobrej jakości oliwy z oliwek - im więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.