Nie wyobrażasz sobie potraw bez ostrego dodatku, nadającego wyrazistego smaku?
Wypróbuj nowość od Indian Hot - to najgorętsza, ostra pasta z unikalną kombinacją składników.
Harissa 245g Sindibad
Harissa jest to bardzo ostra pasta przygotowywana z papryczek chilli, z dodatkiem aromatycznego czosnku, kolendry, kminu rzymskiego. Absolutny niezbędnik w każdej kuchni.
Carolina Reaper Red 245g Indian Hot
Pasty stworzona z jednej z najostrzejszych w skali Scoville'a papryczek Carolina Reaper!
Pasta paprykowa to niesamowicie uniwersalny i łatwy w użyciu produkt. Można wykorzystać go jako marynatę, w dressingach, dipach i sosach lub składnik zup i sosów. Wykorzystasz go do marynowania kurczaka, ryby lub steku, pikantnej glazury do warzyw np. pieczonego kalafiora lub ziemniaków.
Carolina Reaper Green 245g Indian Hot
W tej wersji do wyprodukowania pasty , papryczki Caroliina Reaper zostały zerwane gdy były jeszcze zielone, ale dalej niesamowicie pikatne. Koniecznie wypróbuj ten smak!
Dodawaj jej do burgerów z rusztu, grillowanych kotletów jagnięcych, udek z kurczaka i koniecznie wypróbuj w marynacie do grillowanych krewetek.
Zastosowań pasty jest nieskończona ilość. Dodaj odrobinę do każdego dania, które wymaga urozmaicenia i ostrości!
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Składniki: pasta paprykowa95 %, sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu (E211) i pirosiarczyn sodu (E223), kwas cytrynowy (E330).
Waga: 245 g