Coś dla miłośników ostrych sosów i nie tylko!
Harissa pasuje idealnie do każdego rodzaju mięsa i ryb - zarówno smażonych, pieczonych, jak i grillowanych oraz do zup, gulaszów, makaronów, kaszy kuskus, kanapek i jajek w przeróżnej postaci.
Przyprawa dodana do puree ze świeżych pomidorów wspaniale sprawdzi się jako dip do kebabów, pizzy i innych słonych przekąsek. Harissa w połączeniu z jogurtem naturalnym jest doskonałą marynatą do mięsa wieprzowego i drobiu. Bardzo często dodawana jest do przekąsek - przykładem może być bagietka polewana oliwą dla złagodzenia smaku.
Składniki: papryka ostra (95%), sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu i pirosiarczyn sodu, kwas cytrynowy
Waga: 245g
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki: papryka ostra (95%), sól, przyprawy, substancje konserwujące: benzoesan sodu i pirosiarczyn sodu, kwas cytrynowy
Waga: 2x245g
Po otwarciu przechowywać w lodówce.